Häckeberga Elegant Reserve Vintage 2007  

 

Vårt fat - lite info:

 

Mackmyra Elegant

Det här är vårt originalrecept på svensk maltwhisky. Det är en mjuk och finstämd whisky. En rund bas kompletteras av en frisk och fruktig blommighet som för tankarna till svensk sommar.

Bourbonfat

Bourbonfatet ger din whisky en sötaktig doft och en gyllene färg. Smaken blir rund med inslag av vanilj, karamell och honung. Vi använder oss av begagnade bourbonfat av god kvalitet, som byggs om till mindre storlek.

30-litersfatet - vår första storlek


Ett 30-litersfat anger den ursprungliga mängden vid fatfyllningen. Den slutliga mängden beror på lagringstiden, eftersom en mindre del whisky avdunstar varje år. Denna del kallar skottarna angels share. Även änglarna måste ju få sitt...

På ett mindre fat utvecklas whiskyn snabbare, eftersom en större del av whiskyn har kontakt med eken. Att vi använder just 30-litersfat beror på att vi i vår allra första anläggning - Mackmyra pilotdestilleri - fick ut trettio liter råwhisky i varje omgång. Storleken visade sig bra vid lagring, med snabb mognad, och har därför fått vara kvar både av kvalitetsskäl och som påminnelse om hur det hela började. Vårt nya, fullskaliga destilleri (som stod klart 2002) klarar upp till 800 liter per dag.

 

HäckebergaSlottslager

Häckeberga slott speglar sig i den glittrande sjön, omgiven av bok- och ekskogar. Här ligger vårt slottslager, strax utanför Genarp, ca 3 mil från Malmö. Här finns plats för ca 450 fat och denna kvot är snart fylld.

GPS-koordinater: Lat: N 55º 34' 49.7", Long: E 13º 25' 41.77"

 

Fyllningsdatum: 27 november 2007

Tappning: Sommar 2013 - uthämtning from 31 maj 2013