Aktiviteter 

 

 

2009-07-04

Vi var på Smögen och tittade till de två fat som ligger där och passade på att ha en kollektionsprovning och en fatprovning. Detta fat smakade vi dock inte på denna gång, dock gjorde vi det i höstas på whiskymässan.

Då var den spritig men vi provade en som var 4 år som var god. Nu hade vi tillfälle att prova en som var 6 år och 4 månader och denna var kanonfin, lite söt med honung och vanilj i smaken. Jag tror att vi får ställa in oss

på att kanske lagra denna tunna i kanske 4-5 år innan den är klar, dvs den kanske inte är klar innan 2012.

 

 

2008-09-27

Vi var 5 st av fatägarna som besökte mässan i Stockholm och hade den stora förmånen att få provsmaka vår Eleganta whisky på burbonfat som ligger på Häckeberga slott i Skåne. Den höll en styrka på 60,1 % och var god trots en något spritig ton. Eleganten behöver några år på fat innan den är riktigt god till skillnad från det rökiga receptet som man skulle kunna ge sig på nästan direkt. Det verkar lovande var vi alla överens om.

                                                         

Vi hade även turen att få smaka en rökig på burbonfat som var 4 år och klar att tappas. Detta är samma kombination som vi har på Smögen. Den var riktigt fin och tur för oss att ägaren skulle köra MC där ifrån.... Erik på Mackmyra var frikostig som vanligt och vi han med en rök på svensk ek också och vi var alla överens om att detta är något i hästväg - fy satan va go !!!! Ovan ser ni Pazer, Jocke och Anders avnjuta proverna.

               

Snacka om att Stefan och Stenis ser överens ut om att denna måste vi bara ha !!! Pazer och jag fick även tiggt till oss ett litet litet prov på destillatet av Mackmyras nya Extra Rök. Den luktade just nu inget speciellt men smakade desto mer - fan va häftig alltså. En riktig bomb - tror den blir en oslagbar höjdare i whiskyskåpet !!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2008-09-15

Har idag fått klart med Eric Bräck på Mackmyra om att det kommer finnas ett prov av vår Whisky på Stockholm Beer & Whisky Festival i Stockholm den 27 september. Vi är då 5 st fatdelägare som kommer att prova fatet. En rapport (förhoppningsvis med lite bilder) kommer här inom kort. Så håll ut !!

 

Det började med en kollektionsprovning i Kungshamn....

Vi fick prova vår tidigare beställda variant med Burbon / Rök som var riktigt god, men vi föll även för en Burbon / Elegant. Det föll sig inte bättre än att vi beställde en tunna på ort och ställe - några av er som var med på första tunnan har valt att vara med på den här andra tunnan, jättekul.! Denna kommer att lagras på Häckeberga Slott i Skåne.